Tippek ha most kezdesz el sminkelni

Sziasztok!

Évről évre újabb és újabb fiatal lányok kezdenek el sminkelni. Mikor én kezdtem el ismerkedni a sminkeléssel, emlékszem még nem voltak sem videó blogok sem, internetes oldalak ahol olyan egyszerű hétköznapi emberek adhattak tanácsot, amilyen én is voltam. Csupán néhány régebbi blog vagy éppen magazin volt amikből ihletet meríthettem.De ma már más a helyzet, rengeteg tartalom van az interneten, amik között keresgélhetsz. Időről időre, ahogy az aktuális trendek változtak én is ezt tettem. Ezért most leírom a legfontosabb tapasztalatokat, amit az évek során szereztem, tapasztaltam, és hasznosítottam.

Első és talán a legfontosabb, hogy nem fog elsőre tökéletesen sikerülni a sminked, akkor meg pláne, ha az interneten találtál egy tökéletes sminket, füstös szemekkel és vörös rúzzsal. Hidd el nekik sem ez életük első smink-e. El kell fogadnod, hogy idő kell mire megtanulod az apró kis részleteket, amikkel tökéletes sminket varázsolhatsz.

A következő, ami lényegében az előzőhöz is kapcsolódik, hogy meg kell találnod a megfelelő színeket. Mára már az összes smink termékből mindenféle szín megtalálhatóak a drogériák polcain. Fontos, hogy csak akkor vegyünk meg egy adott terméket, ha teljesen biztos vagyunk benne, hogy jól fog állni. Sokszor csak a természetes fény adja vissza az igazi színt. És mivel a legtöbbször természetes fényen vagy, ezért is fontos, hogy ott is megfelelően nézzen ki, nem csak a drogéria megvilágításában. Fontos hogyha például alapozót vásárolsz az arcbőrödhöz legközelebb álló területen próbáld ki, lehet ez a csuklód, vagy éppen a nyakad. Ha nem vagy biztos a választásban, nyugodtan menj ki az üzlet elé és nézd meg egy kicsi sminktükörbe. Ilyenkor már láthatod, hogy valóban jól illik-e hozzád.

Ha esetleg ennek ellenére sem megfelelő, de mégsem akarod hogy csak fogja a helyet, akkor legközelebb vásárolj 2 árnyalattal sötétebbet/világosabbat(nyilván ez attól függ, hogy sötétebb vagy világosabb lett mint amilyet szerettél volna) és mikor használod próbáld meg összekeverni a kettőt és úgy használni. Ez nem minden esetben lehetséges, de mondjuk ha az alapozó pont csak egyetlen egy árnyalattal tér el, akkor ez tökéletes módszer, hogy mégse menjen kárba, és legalább dupla annyi ideig elég mintha csak egy tubusod lenne.

Gyakorolj! Fontos, hogy még mielőtt egy vadító sminkben szeretnél kimozdulni otthonról, nem árthat, ha otthon 2-3-szor kipróbálod. Ha elsőre nem sikerül, legalább lesz időd kijavítani a hibát, és legközelebb tudni fogod, hogy mit csinálj másképp. Eleinte elég egy természetesebb sminket kipróbálni, mint például felteszel egy alapozót, egy kis szempillaspirállal és egy kis színezett ajakápolóval.

Viszont, mielőtt még bármilyen sminktermékhez nyúlnál, soha ne felejtkezz el a megfelelő ápolásról. A legelső amit be kell szerezned, egy nappali és egy éjszakai arcápoló hidratáló krém. Ha rendszeresen hidratálod a bőröd, akkor sokkal kevesebb kárt fog tenni a smink az arcodban. És ne felejtsd el minden este lemosni a sminked! Gondolj bele mennyi veszélyes, és káros anyag szívódhat fel ha egész este abban alszol. Ráadásul össze is kenheted vele az ágyneműd, ami megint csak egy elég kellemetlen dolog.

Remélem tetszett, nektek ez a bejegyzés. Bármilyen észrevételt, kérdést, kérést várok hozzászólásokban! Legközelebb szombaton jelentkezem, addig is kövessetek instagram-on: creamandfashion
A beauty legyen veletek! Puszpusz! :*