Otthoni edzések

Sziasztok!

Bevallom őszintén, nem vagyok az a nagy edző terembe járó, karcsú és izmos típus, és a hasonló társaimnak ajánlom ezt a posztot. Elég lusta vagyok néha, és nem is végzek semmilyen megerőltető mozgást, hisz suliba járok szóval a nap nagy részét a padban ücsörögve töltöm. De a mozgás kell a szervezetednek, még akkor is, ha ennek ellenére nincs rajtad semmi súlyfelesleg. Ezért én, ahogy időm és energiám engedi esténként itthon csinálok néhány mozdulatsort. Ezeket általában a WEHEARTIT oldalról nézek képeket, amiken lépésről lépésre bemutatják mit kell csinálni. Most megmutatok párat, amit már kipróbáltam.

Különböző testrészekre vannak osztva. A fenti kép nagyon szépen ábrázolja is, hogy a hasra, pontosabban az úszógumikra koncentrál. Nem egy hosszú és időigényes feladat sor. Nincs odaírva, hogy mennyit kell megcsinálni egy feladatból. Javaslom, hogy első körben mérd fel, miből mennyit bírsz egyszerre megcsinálni. Aztán ezt a mennyiséget ismételd el 2-3-szor. Ha egy ideig folyamatosan minden este ezt a sorozatot csinálod, akkor egy idő után, kezd el növelni az egyes gyakorlatok számát.

Ez a gyakorlat, az egész hasat és a "hasizmokat" célozza meg. De nyilván ennél a sorozatnál sem kell több órát rászánni, egy kis esti fél-egy óra alatt elvégezhető gyakorlat. Némi angol tudás kell a feladatok elvégzéséhez, de javaslom, hogy ha a képekből nem sikerül teljesen értelmezni, hogy mit kell pontosan megcsinálni, akkor keressetek rá az adott feladat nevére google-n vagy kérdezzétek meg kommentben, szívesen elmagyarázom.

Ez a gyakorlatsor a személyes kedvencem. Ebből akár már egy sorozat is képes megdobbantani a szívet és kicsit felpezsdíteni. Amennyire könnyűnek tűnik, legalább annyira fárasztó, főleg akkor ha nem mozogsz rendszeresen. Ez a fenék és comb részt mozgatja meg. De a benne szereplő "plank" az tested igénybe veszi.

A végére hagytam a nagy kedvenc mozgás típusom. Imádom. Tényleg. A jóga! Egyszerűen fenomenális ez a mozgás kultúra, amit a jóga képvisel szinte minden, ami az egészséges létformához szükséges. Főleg azoknak ajánlom, akik kicsit stresszesebbek, valamilyen oknál kifolyólag. Lehet az ok suli, munka, család, barátok. Ha nagyon összekuszálódnak felettetek a dolgok, és semmi kedvetek még mozogni is, akkor csináljatok meg pár jógás mozdulatot, a megfelelő be- és kilégzéssel. Én a fent látott reggeli jógasorozatot szoktam csinálni, ha időm engedi reggel.

Remélem ti is minél hamarabb megcsináljátok a posztban ajánlott sorozatokat, és várom a véleményeteket hogy kinek hogyan sikerül, vagy milyen plusz javaslatokat tenne hozzá a poszthoz. Akár itt kommentben, vagy e-mail-en is várom az észrevételeteket.

A beauty legyen veletek és legyetek fittek!

Pussz!

E-mail: creamandfashion@gmail.com
Instagram: creamandfashion