Kávé Mánia

Hi babes!

A Divat világ elengedhetetlen kelléke, a KÁVÉ. Ezért is hoztam nektek ezt a posztot mára, és persze azért is, mert nálam nagyobb kávé mániás a földön nem létezik. Nem túl egészséges dolog, de egy picike odafigyeléssel nem is lesz egészségtelen szokás. Szerintem kezdjük is ezzel a dologgal.

Hogyan lehet "egészségesen" kávézni?

Csak egy kis odafigyelés kell, az egész szokáshoz. Ez nem egy olyan dolog amit ész nélkül csinálsz. Legyen a kávézás egy picike rituálé az egész napodban. Ne csak egy gyors kávé legyen a nap része. Iktass be egy párperces kávé szünetet a napodba. Például mikor felkelsz ne a készülődés közepén kortyolgass egy kávét, hanem ülj le elolvasni a reggeli híreket miközben kávézol. Sokkal hatékonyabban fog így indulni a reggel. A másik legfontosabb, hogy légy tisztában a saját egészségügyi állapotoddal. Ha hajlamos vagy a magas vérnyomásra, de nem akarod kihagyni a napodból a kávézást válassz koffein menteset. Ma már szinte mindenhol elérhető és egyáltalán nem drágább a sima kávénál. És a lényeg, hogy ne vigyük túlzásba, Én is imádom, de napi kettőnél ne igyunk többet egy nap.

Már unom a két cukor tejszínes kávét

Számos módja van, hogy feldob a reggeli italod. És még vagyonokat sem kell költeni érte. Egyszerűen csak keress valami finom fűszert a lakásban, és bolondítsd meg vele. A legjobb, ha teszel egy mokkás kanál fahéjat a szokásos ízesítők mellé, és máris egy izgalmasabb íz fogad.

Nyáron ki akar forró italt inni?

Bár sokan azt mondják, hogy nyáron minél melegebbet eszünk-iszunk annál jobban tud alkalmazkodni a szervezetünk a kinti hőmérséklethez.De minden ember szeretné néha valamivel lehűteni magát. A kávé is megfelelő lehet erre a célra és még kávézóba sem kell menned érte. Elég ha van pár jégkocka a fagyasztódban:

Főzz egy kávét a szokásos módon. Majd tedd bele a szokásos édesítőidet, de még a tejet hagyd ki. Dobj bele 2-3 jégkockát és csak ezután öntsd bele a tejet. Látod? Nem is olyan bonyolult. Persze ezt is lehet variálni és ha esetleg van vanília fagyid, és tejszínhabod otthon, akkor azzal még izgibb lehet az egész, és ugyan ilyen módon el tudod készíteni.

 

Jeges-tejes kávés jó reggelt mindenkinek! #mornings #ice #milk #coffee #summer #lifestyle #blog #bloggerlife #hungarianblogger #blogging

Cream&Fashion Blog (@creamandfashion) által közzétett fénykép,

Persze a Starbucks-os kávé is biztos nagyon finom, de nem hiszem, hogy mindig megteheti az ember, hogy onnan vegyen frissítő italt. És az általam kifejtett módokkal nincs is rá szükség. Még a jó öreg kotyogós kávé főzővel is lehetséges, ilyen fincsi dolgokat készíteni(sőt lehet finomabb is így)

Ha tetszett a poszt ne felejtsetek el meg keresni Facebookon és Instagramon!

U.i: Még tudtok szavazni a Fehérség Nagykövete versenyen, ha van 1-2 percetek küldjetek egy szavazatot, nagyon sokat jelentene nekem, ha megnyerném. A következő linken tudjátok ezt megtenni értem:

http://vanish.glamouronline.hu/szavazas/21

Köszönöm, hogy elolvastad! <3