5 legnagyobb beauty hiba

Sziasztok Drágáim! 

 Beszéljünk ma egy kicsit azokról a dolgokról, amiket sokan nem vesznek figyelembe amikor a külsejükről van szó. Nagyon jó dolog, ha egy méregdrága ruhában, egy tökéletes cipőben, és esetleg egy szép sminkel lépsz ki az utcára. De vannak olyan dolgok, amiket emellett sem hanyagolhatunk el, mert az összképet nagyon lerombolja. Nem csak a pasik szemében, de esetleg több embernek feltűnhet, mikor rád néz. Én is voltam már úgy, hogy nem figyeltem ezekre a dolgokra, aztán csak csodálkoztam, hogy miért néznek rám úgy az emberek, mint egy félőrültre. Ráadásul, mivel busszal járok elég sok ember megfigyelheti ezeket az apró dolgokat, és meg lesz rólam a véleménye egy életre. De itt azt is meg kell jegyeznem, hogy a nők többsége nem a pasiknak, és nem a többi ember kedvéért csípi ki magát. Viszont ezek a dolgok elengedhetetlenek ahhoz, hogy nagyobb önbizalommal rendelkezzünk, és kicsit kilépjünk a komfort zónánkból.

1. Elkenődött smink

Egy hosszú nap alatt előfordulhat, hogy a szemfesték vagy a rúzs nem tart ki úgy ahogy azt mi elterveztük. Erre az esetre legyen mindig nálad egy mini tükör, és néhány fül tisztító pálcika. Az sem árt, ha bedobjátok a táskába a korrektort és a szempillaspirált. Ezek nem foglalnak sok helyet és akár életmentő is lehet.

2. Túlsminkelés

Egy ideje nagyon divatba jött az arc(és egyéb testrészek) kontúrozása. De ahhoz, hogy ne legyen bohóc kinézetünk nagyon sok gyakorlás kell. Ameddig nem megy tökéletes, inkább csak otthoni gyakorláshoz használjuk a highlightert és a kontúr palettát. Itt nagyon fontos azt is megjegyeznem, hogy nem túl előnyös, ha ugyanolyan hangsúlyt fektetünk a szemsminkre mint a szánkra. Egyszerre csak az egyik legyen hangsúlyos egy-egy smink elkészítésénél. Ha vörös rúzst használunk, akkor a szemünkre csakis nude árnyalatok kerüljenek.

3. Zsíros/ Lenőtt haj

Ha éppen azon dolgozunk, hogy a hajunk elhagyja a festett színét, akkor fontos, hogy sűrűbben mossuk. A frissen mosott hajon kevésbé tűnik fel a lenövés. Ha nincs időnk a hajmosásra használjunk szárazsampont. 

4. Elhanyagolt kéz

Nagyon sok férfi a lányok arca után a kezeit figyeli meg a legtöbbször. Mindig legyen nálunk hidratál krém, és akár a buszon is betudjuk kenni a kezünket, a kiszáradást megelőzően. Nem kell manikűrös ahhoz, hogy ápolt kezünk legyen, csupán egy kis odafigyelést igényel.

5. Lenőtt körmök

Az előző ponthoz kapcsolódva, ha körömlakkot vagy géllakkot használsz nem túl szép látvány, ha lepattogzott/lenőtt a körmöd. Ha egy picit is megpattan a lakk inkább mosd le az egészet, és ha lesz időd majd újrafested. Ugyan így a lenőtt műköröm esetén. Tisztába kell lenned vele mi az amikor már szükséges új körmöt csináltatnod és már a készítés alkalmával kérd ki a következő időpontot a műkörmösödnél.

Remélem tetszett nektek a bejegyzés. Szeretnék a jövőben minél több ilyen apró paktikát bemutatni, ami megmenthet a beauty balesetektől. Ha nektek van ilyen problémátok és szeretnétek rá megoldást írjátok meg nekem kommentben és a következő bejegyzésben elárulom mit tehettek ellene. 

Ne felejtsetek el követni akár a Facebook-on, akár az Instán. Nagyon hálás vagyok minden egyes olvasómnak és követőmnek. 

Csók x Legyetek mindig nagyon szépek!

Címkék: beauty, 2016