Őrizd meg ajkaid ragyogását ősszel is!

Az őszi és téli időjárás következtében bőröd sokkal hamarabb szárad ki. Főleg azon testrészeiden, amiket nem tudsz ruhával védeni. Így arcod jobban ki van téve a környezeti hatásoknak. A szánk, amúgy is hajlamosabb a száradásra, mint a bőrünk. Így nem szabad elfelejtkezni a védelméről, és a folyamatos hidratálásáról sem.

Az ajakápolók használata ilyenkor mindig előtérbe kerül, pedig nyáron sem lenne szabad elfelejtkeznünk róla. Olyat válassz, ami tökéletes hidratálást biztosít ajkaidnak. Mivel egész nap oda kell figyelned rá, és többször is be kell kenned jó, ha minél hamarabb felszívódik. Méretük miatt akármilyen táskába beleférnek, Ha nem szeretnéd otthon felejteni, jó, ha van több darab is belőle. Nekem van egy pár száz forintos Labellom, ami mindig a táskámban van, és van egy drágább fényvédővel ellátott Labello, amit itthon használok. Ha a helyzet úgy kívánja fel is szoktam cserélni.

Ha nem szeretnéd szín nélkül hagyni az ajkaid, válassz színezett ajakápolót. Már ezekből is megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbet. Rengeteg szín elérhető, és még több márkából. 

Radírozz

Ahogy az arcodnak is jót tesz, így az ajkaidat is puhává varázsolhatod, ha heti kétszer leradírozod. Keverj össze mézet és egy kis cukrot ezzel kend be az ajkad és várj pár percet, amíg lemosod. A méz tökéletesen hidratál, és puhítja az ajkaid. A szemcsés cukor pedig eltávolítja a száraz, és elhalt hámsejteket a szádról.