Miért sminkelik magukat a nők?

Sziasztok!

Ma egy elég nagy tévhitet szeretnék ledönteni, ami nagyon sok mindenki fejében a mai napig tévesen rögzült. 

Nők milliói a világ minden pontján, naponta órákat töltenek a tükör előtt sminkeléssel, illetve szépítkezéssel. Aki sminkeli magát, legalább egyszer már biztosan találkozott azzal a kérdéssel, hogy 

Miért sminkeled magad, amikor anélkül is gyönyörű vagy? 

Erre pedig rengeteg válasz létezik. Mégis mindenki fejében az él, hogy a nők a férfiak kedvéért csinosítják ki magukat nap, mint nap. Pedig ez több szempontból sem igaz. Egyrészt, ha olyan helyre megyünk, ahol nem látnak férfiak, akkor is teszünk fel sminket. 

A másik élesen agyunkba ivódott elképzelés pedig, hogy a nők egymást akarják legyőzni. Ez sem igaz, mert ha találkozunk egy csinosabb nővel az utcán utána nem fogunk órákig zokogni a zuhany alatt. 

Az igazság az,(spoiler veszély) hogy egy nő önmaga miatt szép. És ez a szépség mindenkinél mást jelent. Van akinek elég egy szép cipő ahhoz, hogy jól érezze magát egész nap. De van akinek a smink jelenti az önbizalmat adó pluszt az életében. 

Egy szóval a smink az önbizalom kérdésével áll kapcsolatban. És személy szerint én is ezt a vonalat képviselem. Az ha kisminkelem magam elsősorban azt jelenti, hogy önmagam szemében szebb vagyok. Ezáltal az önbizalmam is sokkal nagyobb hangsúlyhoz jut. És nem fogok egész nap azon szorongani, hogy jó benyomást keltek-e az embereknél. Mivel az én szememben már jó vagyok, így másoknak is az tűnik szembe, hogy igen ez a nő elégedett önmagával. 

A másik pedig, hogy ha nem is vagyunk a legjobb passzban, sokkal jobb egy összeszedett ember képét látni a tükörbe, mint egy sápadt összetört arcot. Ezt pedig a legügyesebben a sminkelés apró kis praktikáival tudjuk elérni. 

Valamilyen szinten igaz, hogy a környezetünk számára szeretnénk jobb benyomást kelteni, de ezt sosem azért, hogy nekik jobb legyen, hanem hogy önmagunk számára nagyobb bizalommal lépjünk ki nap, mint nap a lakásból. 

Ha nektek más véleményetek van erről a témáról, akkor írjátok meg nekem kommentben, vagy a Facebook oldalon. És természetesen kövessetek Instagrammon(@creamandfashion)!