2016-os frizura trendek

+tippek

Sziasztok!

A mai bejegyzésben megmutatom mi is az év kedvenc hajstílusai. Úgy gondolom mivel itt az igazi tavasz, ezért sokan vannak úgy vele, hogy itt az ideje egy kis beauty-s megújulásnak. Ha ti is azon gondolkoztok, hogy mit lenne érdemes változtatni a külsőtökön, akkor ajánlom olvassátok el ezt a bejegyzést, és remélem találtok benne hasznos információt. A poszt végén írok pár hasznos tanácsot a hajmosáshoz.

Félhosszú bob frizura

phototasticcollage-2016-04-16-14-54-24.jpg

Az idei év sláger frizurája a félhosszú bob haj. Ha hajvágáson gondolkodsz, akkor abszolút ajánlani tudom, hiszen szinte minden arc típushoz passzol. Ráadásul nagyon sok szép és változatos módon el lehet készíteni(tapasztalat) Akár egyenes haj párti vagy, akár a göndör vagy hullámos hajat szereted, mindkét verzió nagyon jól áll. És mivel a hossza mindenhol ugyan akkora, nincsenek huncut, kósza tincsek, amiket nem tudsz szépen beállítani, úgy hogy passzoljon is az egész összképéhez. Ráadásul ez a haj, tökéletes nyárra is, mivel talán nem melegít annyira mint egy hosszabb frizura.

Ha hosszú, akkor hullámos

phototasticcollage-2016-04-16-14-46-00.jpg

Az elmúlt pár évben, inkább mindenki az egyenes haj híve volt. Évekig a legtöbb nő mindent megtett, hogy minél egyszerűbben, és minél gyorsabban ki lehessen vasalni. Ma már sokkal divatosabb a laza, hullámos haj. Abból is látszik, hogy talán ez az év hajstílusa, hogy az éven rengetek forradalmian új és újabb hajgöndörítőt dobtak piacra a gyártók.És még a beauty bloggerek is egyre többet kísérleteznek, milyen módon is lehet begöndöríteni a hajunkat. Ha te is rákaptál a hullámos hajra, akkor most írok néhány tippet, hogyan teheted tartósabbá gyönyörű fürtjeid.

Ha hajvasalóval göndörítesz, akkor próbáld ki a feltekerős módszert. A fodrászok is előszeretettel csinálják így, Mikor begöndörítesz egy tincset, akkor ahelyett hogy elengednéd, inkább tekerd fel az ujjadra és tűzd fel a fejed tetejére. Csináld meg ezt minden tinccsel és várd meg míg teljesen kihűl az összes és csak utána bontsd ki. Így sokkal jobb tartása lesz az egésznek.

Mivel a frissen mosott hajban nem igazán marad meg a hullám, használj száraz sampont! Így egy nappal meghosszabbíthatod a göndör fürtöket.

Félkonty

phototasticcollage-2016-04-16-18-08-43.jpg

Akár rövid, akár hosszú, akár egyenes, akár göndör, minden hajtípushoz jól illik, és elkészítése egyszerű. Ha reggel nincs időd egy extravagáns konty elkészítéséhez, de mégsem szeretnél csak egyszerűen és slamposan kinézni egész nap, akkor csak megcsinálod a kis félkontyot és kész is. A fejed tetején lévő hajat kösd egy kis gubóba. Az hogy mennyire kerül fel vagy le, az csak a hajad hosszán múlik, és azon, hogy neked hogy tetszik.

+Tippek a hajmosáshoz

Szerintem elég nagy probléma mostanság hogy nem mindenki tudja mi a helyes hajmosás titka.Tudom elég furán hangzik, de én is sok tévhitben voltam régen ezzel kapcsolatban.

Mosd 2x

Először is a legfontosabb, hogy ha teheted, akkor tartsd fejjel lefelé a hajad, így sokkal hatékonyabb a hajmosás.

large1_1.jpgSampont csak a fejbőrödre tegyél. A legfontosabb ilyenkor, hogy a fejbőröd tiszta legyen, a hajadnak elég a lefolyó samponos víz is. Mindig a fejed hátsó részéről kezd el. Személyes tapasztalatom, hogy az első mosásnál nem habzik fel annyira a sampon és előfordulhat hogy nem jut el a fejed tetejére, de ez sampon függő is lehet. Ezért javasolt, hogy 2-szer mossuk meg samponnal, hogy biztosan mindenhova eljusson, és szép tiszta, egészséges fejbőrünk legyen. Mivel csak a fejbőrünkre kell sampon,ezért elég egy diónyi sampont a tenyerünkbe tenni, így sokkal takarékosabb is ez a módszer, a hajad hosszától függetlenül.

Ha ezzel kész vagyunk jöhet a balzsam. Ezt viszont szigorúan a hajunkra tegyünk, és lehetőleg ne túl közel a fejbőrhöz, mert akkor lelapulhat a hajunk.

 

Végül a szárítás. Ha nem is mindig, azért egy hónapban egyszer próbáld rászánni az időt, és hagyd hogy large_1.jpgmagától száradjon a hajad, hidd el hálás lesz érte ha hagyod egy kicsit pihenni 2 hőhatás között. Ha teheted, hajvágás után kérj tanácsot a fodrásztól, hogy ugyanúgy tudd beszárítani a hajad, ahogyan ő tette.

 

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyezésem. És ezúton is szeretném megköszönni, hogy az elmúlt hetekben ilyen rengetegen olvastátok a posztjaim. Remélem ezután is megtartjátok szokásaitok. Megpróbálok hétről hétre érdekes témákat hozni.

Nyugodtan mondjátok el véleményetek kommentben. És kövessetek instagrammon: CreamandFashion

És ezúton is bocsánat a késésért, legközelebb szerdán jövök.

Puszpusz