Felcsapok Gasztrobloggernek

Már sokszor gondolkoztam azon, hogy hozok nektek valamilyen jó kis egyszerű, gyors receptet. Nagyon sokszor csupán annyi időm és energiám van, hogy egy nagyon gyors tésztás vacsorát készítsek. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül, és ezért is mutatom most meg nektek a kedvencem. Ez a recept nem csak gyors, hanem meglepően olcsó, ahhoz képest, hogy milyen laktató. Remélem nektek is legalább annyira ízleni fog, mint amennyire nekem.

Hozzávalók:

500g Durum penne tészta

1 konzerv gomba

10dkg csirkemellsonka

1 fej vöröshagyma

1 paradicsom

15dkg mozzarella

1 kis pohár tejföl

 A durum tésztát tedd fel sós-olajos vízben főni. 

A vöröshagymát csíkozd fel(lehet kockázni is de én általában csíkozom), a sonkával együtt. kevés olajon kezd el pirítani mindkettőt. Ezután kezd el összekockázni a paradicsomot(így nem marad úgy benne az undi hája, mint amikor szeletelve főzöd meg. Ha kész van tedd hozzá a sonkához. Addig süsd, amíg a hagyma üveges nem lesz és a sonka is elkezd pirulni. Közben ízlés szerint fűszerezd. Én delikátot használtam, egy csipet majorannával, egy jó nagy csipet oregánóval és egy mini csipet bazsalikommal. Aki nem szereti a csípőset, az ne használjon sokat belőle, de én imádom a borsos kajákat, így jó alaposan megszórtam őrölt fekete borssal. Ezután add hozzá a gombát a konzerv levével együtt. Ha friss gombát használj akkor értelemszerűen adj hozzá kb. egy deci vizet és ezzel süsd át rendesen. Amikor már úgy érzed minden hozzá való puha és ropogós, akkor adj hozzá egy kis pohár tejfölt és alaposan keverd össze vele. Ha van otthon tehetsz bele egy korty tejet is, ettől csak krémesebb lesz. Forralásig főzd, és már kész is van. Az időközben megfőtt tésztával és sajttal tálalva isteni. 

Remélem minél többen kedvet kaptok hozzá, és megosztjátok velem a végeredményt. 

Sok puszi mindenkinek. És jó étvágyat!